Södertälje Centrumförening
 
 


KUPONGRACE (21-27 maj) & CAMP 65+ (24 maj)

 
Camp 65+ 
På världens första vintage-kollo fyller vi staden med en lite galen mix av roliga, involverande och sociala aktiviteter för seniorer i ”alla åldrar, hälsor, bakgrunder och livssituationer”. 

Camp 65+ kommer tillsammans med sina kreativa medskapare bjuda in till flera sköna tummelplatser i centrum och vi kommer också att erbjuda roliga stråk mellan dessa arenor.

På programmetkommer det att finnas mängder av festliga programpunkter med bland andra Dansathon, Fulslipsamnesti, Buss Drag-Show, CityMon Go, Gå-fotboll, Rörelse-Bingo, Pensionär Parkour, Vardagsrums-Gym och prova Nyfika.

Man behöver inte mata duvor när man blivit senior, man kan jaga dem! 
Välkommen till världens första vintage-kollo!
 
 
Kupongrace
Butikerna har gått ihop och bildat ett kuponghäfte fyllt med rabatter och erbjudanden. Kupongerna kommer finnas i galleriorna från den 21 maj samt online på sodertaljecentrum.com/kupong 
 
Giltighetstiden på häftet är 21-27 maj så passa på! 

 
 
 


SOMMARKONSERTER 2018

Sommaren 2018 bjuder Södertälje Centrum boende och besökare på två maffiga konserter på Stora Torget med vackra St:a Ragnhildskyrkan som fond. 


5 JULI 

Först ut är Top Cats som öser på modern rockabilly med outtröttlig energi. De senaste 15 åren har det värmländska bandet pumpat in nytt blod i landets rock n roll-scen där de förenar melodiös popkänsla med rock'n'roll och rockabilly. Första gången hela Sverige hörde talas om dem var via dokumentärfilmen raggarliv. Tv-premiären följdes sedan upp med: Nyhetsmorgon, Grynets show, Bingolotto, Go kväll, Världens barn, Victoriadagarna, Melodifestivalen med flera. Top Cats äntrar scenen 19.00


19 JULI 

Kaliffa gör ett stopp med sin sommarturnè i Södertälje för att sprida glädje med sin urbana blandning av Reggae, Dancehall och Svensk pop. Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). I juni 2017 släpptes singeln ”Helt seriöst” som toppat listorna hela sommaren och med över 17 miljoner streams på Spotify fortsätter snurra flitigt både digitalt och på radio. Kaliffa går upp på scen kl.19.00

Som förakt till Kaliffa får ni se och höra den musikaliska alfahonan Blenda som låter element av jazz, afrobeat och gospel gifta sig med avant gardesound i stark, direkt och stökig modern pop. Blenda kliver upp på scenen ca kl.18.00

"Vi har valt dessa artister i år för vi har fått önskemål om dessa. Det var superpopulärt förra året när Larz Kristerz var på plats så vi ville fortsätta i en liknande anda vid ett av tillfällena. För det andra tillfället ville vi vända oss till en yngre målgrupp som vi tror Kaliffa kan hjälpa oss med" Säger Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator på Centrumföreningen.


Värm upp med allsång och förband

Årets sommarkonserter inleds med Allsång kl. 17:00 som hålls i samarbete med PRO och ABF där publiken kan sjunga upp sig tillsammans, för att sedan följas av förband kl.18 innan kvällarnas stora dragplåster släpps upp på scenen. Lena Raattamaa säger om det nya upplägget: 

"Vi har ändrat om programmet från föregående år genom att schemalägga allsången en timme tidigare så vi har en timme innan huvudnumret där vi nu får in förakter. Blenda är helt spikad, men det finns fortfarande utrymme för en till innan Kaliffa utöver det lediga utrymmet innan Top Cats. Det vore superkul kul att få in lokala artister där! Vi har kokat ner sommarkonserterna till två tillfällen för att verkligen fylla platsen och evenemanget och kunna bjuda in till riktiga sommarfester!"

Arrangemangen är öppna och kostnadsfria för alla.


Följ evenemangen här: Kaliffa & Top Cats


 

 

Tack till alla som deltog på aktiviteterna v.17

 

Ni kan fortfarande följa kampanjen på vår facebook Södertälje Centrum

och på  Facebook-evenemanget Pick up the spirit 

samt läsa mer om kampanjen på sodertaljecentrum.com/pickup 

 

Följ oss på våra kanaler:

Hemsida: Sodertaljecentrum.com 

Facebook: Södertälje Centrum

Instagram: Sodertaljecentrum

Snapchat: SodertaljeCity

 

 

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Mån-fre

Lördag

Söndag

 

10.00-19.00

10.00-16.00

11.00-16.00

 
 
 
 

 

Öppettider ICA Kringlan samt
Coop Konsum i Telgehuset  

 

Månd-fredag

Lördag och söndag

07.00-21.00
08.00-19.00

 
 
 
 

Lokala avvikelser kan förekomma!

För avvikande öppettider 2018, klicka här.

 

 
 
© Södertälje Centrumförening 2013