Södertälje Centrumförening
 

Sommar på Stora Torget 


Ett säkert tecken på att sommaren är i antågande är de sommarkonserter som anordnas i Södertälje centrum varje år. Vi tycker att sommarkonserterna är ett viktigt inslag för att stadskärnan ska bli levande och för att skapa trivsel och samhörighet. Evenemanget ska vara tillgängligt för alla och tilltala alla åldrar. Nytt för i år är barnaktiviteter och allsång. Det är fri entré och alla är välkomna! Vi hoppas och tror att sommarkonserterna återigen blir succé.”, säger Nina Dahlström, centrumchef i Södertälje Centrumförening.

 

Succén fortsätter, sommarkonserterna kommer tillbaka till Södertälje Centrum i år igen. Den nya platsen för i år - Stora Torget i Södertälje tar emot fyra sommarkonserter, alla torsdagar i juli.

 

Den nya platsen skapar utrymme för det utökade programmet för i år. Programmet för sommarkonserterna på Stora Torget börjar 17:00 med barnaktiviteter, för att sedan fortsätta med allsång 18:00 och avslutas med en artist 19:00.

 

Aktuella artister för de olika sommarkonserterna:

Peg Parnevik - 6 juli

Larz-Kristerz - 13 juli

Ulrik Munther - 20 juli

Adrijana - 27 juli

 

Peg Parnevik:

Peg Parnevik har haft en spikrak karriär. Debutsingeln ”Ain’t no Saint” kom ut för bara ett år sedan. Den placerade sig på andraplats på Svenska singellistan, nominerades till en grammis för ”Bästa Låt” och hittills har den streamats över tjugo miljoner gånger på Spotify. Peg Parnevik har också hunnit turnera genom Sverige, ha en egen tv-serie och ta emot pris för ”Årets Nykomling” på P3 Guld-galan.

 

Larz-Kristerz:

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen.

 

Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz skulle medverka på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet.

 

Sex gamla klassiska låtar repades in. Lastbil med chaufför rekvirerades, gamla Hagströmhögtalare och PA fick en rejäl översyn, elverk och tidsenliga dansbandskläder lånades. Kvällen innan det hela skulle gå av stapeln samlades vi för att texta skyltar med "slagord" för vår sak.

 

På morgonen för den stora dagen pyntade vi vagnen med skyltar, lövruskor och en Mercedesbuss från slutet av 60-talet. Under bussen ställde vi dessutom en rökmaskin vilken i sin tur resulterade i att byns poliskonstapel sladdade fram till vårt ekipage på sin  cykel och undrade om det brann. Karnevalståget drog igång och låtar som "Näckrosen" och "Sjätte september" studsade mellan husväggarna på byn. Det blev en succé och vi fick erbjudande om spelning redan samma eftermiddag, men 6 låtar gör ingen danskväll. Det var bara att sätta igång att repa och naturligtvis, låta sy upp en tidstypisk scenkostym. Kostymerna syddes upp av Harriet Sålder och Margareta Långh.

 

Nu undrar ni, vilka är dom där Larz-Kristerz egentligen!?

 

Jo, det är en blandning av flera olika Älvdalsband. Det är Trond Korsmoe – gitarr och bas,

Torbjörn Eriksson – klaviatur och Mikael Eriksson – trummor, från dansbandet Ramblers,

Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys och Anders Tegnér - elgitarr och körsång, från Little Aron, Bosse Tegnérs, Rude Cindy, Billy Opel. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet.

 

Första dansspelningen blev 50 mil från hemmaplan, på ett bröllop i Göteborg. Det i sin tur resulterade i att vi fick en till bröllopsspelning i Göteborg sommaren efter.

 

Suget efter ett "Larz-Kristerz" band har visat sig större än vi kunde ana från början och det är verkligen jätteroligt. Vi har fått spela på allt från gamla nostalgiska utomhus-dansbanor och bygdegårdar till moderna dansrestauranger och ishallar. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi.

 

Ulrik Munther: 

Ulrik har gjort en lång resa och lyckats gå från flickidol till etablerad musiker. I augusti 2012 släppte han sitt självbetitlade debutalbum som gick rakt in på albumlistans första plats och de senaste åren har han turnerat och stått på Sveriges största scener. Han har hunnit med att göra skådespelardebut i filmen ”Efterskalv” som producerades av Lars Von Triers danska bolag Zentropa. I den spelar Ulrik huvudrollen som John, en ung bondson som mördat och precis kommit ut ur ungdomsfängelset.

Ulrik är minst sagt en mångfacetterad artist och med albumet ”Allt Jag Ville Säga” når han ut till en bredare publik än någonsin tidigare. Singeln ”Nån Gång” är en uppmaning från Ulrik till sig själv att inte ge vika för idioti och att inte blunda för ojämlikheter. Det senaste albumet hyllades med fem stjärnor i GAFFA, där Ulrik även prydde omslaget.

”Somliga har en förmåga att förlänga sin musikaliska livslängd, hålla hårt i sin själ och lyckas uttrycka ett bredare spektrum av livets färgskala. Ulrik Munther är en sådan artist.” - GAFFA

 

Adrijana:
Adrijana debuterade 2015 med en egen tolkning av Wiz Khalifa’s “OG Bobby” – en tolkning som fick namnet “Mammas Opel”. Sedan dess har det gått fort och i våras medverkade hon i Melodifestivalen med hiten ”Amare”. Kort därefter släppte hon sin debut-EP ”Faser”.


 

Södertäljefestivalen

(tidigare Kringelfestivalen) kommer tillbaka i år igen, med nya inslag och massa härligheter. Följ festivalen genom Södertäljefestivalens kanaler:

 

södertäljefestivalen.se 

facebook.se/sodertaljefestivalen

instagram.com/sodertaljefestivalen 

 
 

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Mån-fre

Lördag

Söndag

 

10.00-19.00

10.00-16.00

11.00-16.00

 
 
 

 

Öppettider ICA Kringlan samt
Coop Konsum i Telgehuset  

 

Månd-fredag

Lördag och söndag

08.00-20.00
09.00-18.00

 
 
 

Lokala avvikelser kan förekomma!

För avvikande öppettider 2017, klicka här.

 

 
 
 
 
© Södertälje Centrumförening 2013